Apelsinglass

Apelsinglass

Hemmagjord apelsinglass är väldigt enkelt att göra. Du kan också göra den som mousse genom att servera den ofrusen. Man sätter då in glassmeten i kylen istället för frysen och låter den stå där några timmar innan du plockar fram och serverar som smaskig efterrätt.

Apelsinglass till ca 4 portioner 

 

 

 

Ingredienser Apelsinglass

  •  3 äggulor
  • 1 äggvita
  • 3 msk florsocker
  • saft av 2 apelsiner (ca 1 dl)
  • skal av 1 apelsin
  • 2 dl vispgrädde
Garnering:
  • koncentrerad apelsinjuice eller lite apelsinlikör
  • rivet skal av apelsin

Tillagning

1. Vispa gulor och florsocker pösigt och rör ner saft och skal av apelsin.

2. Häll blandningen i en kastrull och låt det sjuda i vattenbad under vispning till en pösig kräm. Vispa då och då tills krämen svalnat.

3. Vispa grädden och vitan var för sig och vänd försiktigt ner dem i krämen. Den ska vara luftig och pösig.

4. Häll krämen i en form som ställs i frysen att stelna eller i kylen om man hellre vill ha en mousse.

5. Skeda upp glassen (moussen) i glas och häll lite koncentrerad apelsinjuice eller likör över. Strö lite apelsinskal över.

1 Comment

  1. APELSINGLASS

    Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *