Mini-glace au four

Mini-glace au four

Mini-glace au four är ugnsbakad glass! Marängen blir ett isolerande täcke så att glassen klarar ugnsvärmen.

6 st

Tid: ca 10 min

 

  

 

 

Ingredienser

  • 6 knapriga kakor som cookies, havrekakor eller digestive
  • ca 2 dl bär (t ex hallon, vinbär, björnbär)
  • 2 mindre äggvitor
  • 1 dl socker
  • mandelspån
  • 6 kulor vaniljglass

Tillagning

1. Bottna 6 mindre, ugnssäkra formar med krossade kakor. Strö över bär.

2. Vispa äggvitorna till kraftigt skum, tillsätt socker, lite i taget under vispning tills det blir ett blankt, tjockt skum. Blanda ev ner lite mandelspån.

3. Lägg en kula glass över bären i varje portion, klicka över marängen så att den täcker glassen helt , strö ev över mandelspån.

4. Sätt in formarna på plåt i 250° grillvärme i någon minut till fin färg, passa hela tiden eftersom de bränns snabbt. Servera genast.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *