Hallonsorbet

Hallonsorbet

Hallonsorbet glass går väldigt fort att göra när du är sugen på något läskande till efterrätten, desserten, fikastunden eller helt enkelt när du känner för något riktigt gott!

4 portioner

Tid: 20 min + frystid

 

  

 

 

Ingredienser

  • 500 g frysta hallon
  • 1 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl glykos

Tillagning

1. Tina hallonen, lägg undan några till garnering.

2. Kör resten av hallonen i en mixer tillsammans med vatten och florsocker till en slät puré.

3. Passera genom en trådsil ner i en bunke, så du slipper kärnorna. Rör ner glykosen. Se till att den blir ordentligt utrörd.

4. Kör blandningen i en glassmaskin eller häll den i en bunke, ställ i frysen och rör om då och då tills den är fryst.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *