Hasselnötsglass kan du lätt göra själv! Här är ett enkelt recept på hemmagjord glass med hasselnötssmak.
4-6 port.
Tid: 30 min + frystid
Ingredienser
- 1 blad gelatin
- 1 ½ dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 8 äggulor
- ½ dl strösocker
- 100 g hackade hasselnötter
1. Lägg gelatinbladet i blöt i minst 5 minuter. 2. Häll den stora mängden socker i en kastrull och ställ på spisen. När sockret smält och börjar bli brunt, häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta, vispa så att sockret löser sig. 3. Vispa under tiden äggulor och den mindre mängden socker poröst. Häll den varma grädd/mjölk/sockerblandningen under kraftig vispning. Värm till 82°C (använd stektermometer), rör hela tiden om i botten med en slev. Ta av från värmen, rör i gelatinet. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och blanda ner dem i smeten. Låt svalna. Glassmeten blir bara bättre om den görs dagen före och få stå i kylskåp över natten. 4. Kör i glassmaskin. Låt stå i frysen någon timme innan servering.