Hasselnötsglass

Hasselnötsglass

Hasselnötsglass kan du lätt göra själv! Här är ett enkelt recepthemmagjord glass med hasselnötssmak.

4-6 port.

Tid: 30 min + frystid

 

  

 

 

Ingredienser

  • 1 blad gelatin
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 8 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 100 g hackade hasselnötter

Tillagning

1. Lägg gelatinbladet i blöt i minst 5 minuter.

2. Häll den stora mängden socker i en kastrull och ställ på spisen. När sockret smält och börjar bli brunt, häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta, vispa så att sockret löser sig.

3. Vispa under tiden äggulor och den mindre mängden socker poröst. Häll den varma grädd/mjölk/sockerblandningen under kraftig vispning. Värm till 82°C (använd stektermometer), rör hela tiden om i botten med en slev. Ta av från värmen, rör i gelatinet. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och blanda ner dem i smeten. Låt svalna. Glassmeten blir bara bättre om den görs dagen före och få stå i kylskåp över natten.

4. Kör i glassmaskin. Låt stå i frysen någon timme innan servering.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *